Jdi na obsah Jdi na menu
 


Instalace a spuštění serveru bez modu na WindowsXP:
Nainstalujte Call of Duty 2 a tím máte většinu hotovou. Přidáte jen spouštěcí soubor kterým budete server spouštět a soubor z configurací v kterém nastavíme parametry serveru.
Pro tento příklad nainstalujte hru tam kam se instaluje sama standartně a to do C:/Program Files/Activision/Call of Duty 2
Do této složky přidáte oba soubory, v tomto příkladě se jmenují "startwin.bat" a do složky "main" soubor "server.cfg" a příklady jsou na stažení.
V souboru "startwin.bat" můžete změnit toto:
+set dedicated 2
změňte podle toho jestli chcete server pro Lan či Internet, +set dedicated 0 je lokal, +set dedicated 1 je Lan, +set dedicated 2 je Internet.

V souboru "server.cfg" je toho více tak jsem to okomentoval v příkladě tak si to přečtěte a upravte přímo v něm. Taktéž můžete použít pro vytvoření tohoto souboru některý program který to za vás napíše sám, vy jen klikací metodou vyberete co chcete, jeden takový je zde v Download k stáhnutí.

Tím máte vše co potřebujeme pro běh serveru a tudíž ho spustíte. To uděláte tak že spustíte soubor "startwin.bat". Doporučuji si to zjednodušit aby ste nemuseli při každém spouštění serveru hledat tento soubor, vytvořit si na ploše zástupce a tím ho spouštět. To uděláte tak že na soubor "startwin.bat" kliknete pravým tlačítkem myši a v menu vyberete "Vytvořit zástupce". Tim se vám vytvoří zástupce a ten jen přesuňte na plochu a kdykoli na něj kliknete, spustí se server. A to je celé... hurááá server nám běží :)

Teď již nám server funguje ale chcete aby hra byla trochu zajímavější nebo měla to co standartní hra neumí. Co s tím? Přidáme nějaký mod (modifikace hry). Který? Na to si musíte odpovědět sami, je jich více, některé umí to jiné zase tamto, co který umí si již musíte přečíst na stránkách tvůrců modů a vybrat si ten který vám vyhovuje nejvíce, tím co umí.

Musím zde ale připomenout že CoD2 je s prominutím sprasená hra (co se týče kódu hry) a dodnes nevydal výrobce žádnou opravu (patch) a stejně se chová i k vývojářům modů, jednoduše na ně z vysoka kálí stejně jako na hráče. Proto jsou dodnes možnosti modů oproti tomu co by mohli již umět omezené a taktéž při nepečlivém nastavení modu a nesprávném výběru toho co mod umožňuje (vetšinou toho umí víc ale nemůžete spustit vše ale jen to co považujete pro vás za nutné) vám může server velmi často "padat". Navíc některé mody jsou přítulnější k serverům běžícím na Windows a některé pro Linux. U serverů pro linux je to vůbec tak trochu alchymie dosáhnout toho aby vám server s modem nepadal protože do dnešního dne výrobce nevydal ani oficiální linuxserver a na stáhnutí je jen beta (kterou jsem přibalil do příkladu k stáhnutí).

Samotné nastavení a výběr modu který použijete je na vás, mody mají většinou srozumitelný vzorový configurační soubor (nebo soubory) takže je jen použijete a pouze v nich povolíte nebo zakážete to co chcete a pokud přesto něco nevíte tak hledejte podporu na jejich forech kde je mnoho užitečných rad ke konkrétním modům. Mno ale i přesto se do toho pustíme, nejsme přeci žabaři a hrát cod2 tak jak ho připravil výrobce nejní pro gemblery ale pro konzolisty (kdo je zvědavej na ukazatele granátů, na červenej křížek při střelbě do protihráče, stálém zdraví a spousty dalších nesmyslů :)) Popíšu vám příklad jak přidat mod k serveru, tak jdem na to:

Předem vysvětlím proč mod nedáváme přímo do složky /main ale do samostatné složky a tím pádem je potřeba upravit i spouštěcí soubor. Je to proto že CoD2 je vyrobeno tak že pokud přidáte do této složky více souborů server se vám nemusí dát vůbec spustit a nebo jen když ho nastavíte na unpure (pure 0, to znamená že neověřuje kolik máte souboru a jestli originální nejsou modifikované v složce /main což nedoporučuji. Další důvod je ten, že hráči nehrajou jen na vašem serveru a pokud by se jim stáhnuly mody ze všech navštívených serverů do složky /main tak se jim velmi rychle stane že si pokud ty stáhlé soubory zas nevymažou, že si ani CoD2 nespustí nebo s chybama atd. nesmíte zapomínat že každý gembler nejní zároveň dobrý znalec pc aby si v tom udělal pořádek. Osobně to beru tak , že je to minimálně neslušnost k gemblerům když mod nepouštíte v samostatné složce a nebo ukázka diletantismu, ale je to na vás.