Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbraně
Americké zbraně
Colt 1911A1
Colt 1911A1 .45cal
Popis:
Pistole 1911A1 má bohatou vojenskou minulost. Byla ve výzbroji U.S.A. po několik desetiletí a používala se jak v první a druhé světové válce, tak i v Korei, ve Vietnamu, a dokonce i v Perském zálivu. Bývala oblíbená pro svoji spolehlivost a účinost v každém střetnutí.
Parametry:
Primární určení:pistole
Kadence:20 r/m
Efektivní dostřel:45 m
Kapacita zásobníku:7
M1 Thompson
M1 Thompson
Popis:
M1 Thompson byl modifikovanou verzí M1928A1 pro jednodušší výrobu. M1 měl pažbu připojenou napevno. Hledí mířidel bylo provedeno jako jednoduchá pevná štěrbina.
Parametry:
Primární určení:automatický samopal
Kadence:700 r/m
Efektivní dostřel:50 m
Kapacita zásobníku:30
M1 Garand
M1 Garand
Popis:
M1 Garand byla jednou z prvních poloautomatických pušek použitých v bojích. Nabízela velké zlepšení palby než její předchůdkyně. Byla to pevná, spolehlivá zbraň, umožňující různé použití na bitevním poli. Dočkala se i své modifikace na ostřelovací pušku.
Parametry:
Primární určení:poloautomatická puška
Kadence:30 r/m
Efektivní dostřel:400 m
Kapacita zásobníku:8
M1A1 Carbine
M1A1 Carbine
Popis:
M1A1 byla vyvinuta, aby poskytovala jednotkám v poli větší palebnou sílu než standardní pistole a pušky. Ukázala se natolik účinnou zbraní, že byla nasazována pro ochranu jednotek těžkých zbraní. Její hlavní výhodou byla skládací kovová pažba, což ocenili hlavně paradesantní jednotky.
Parametry:
Primární určení:poloautomatická puška
Kadence:30 r/m
Efektivní dostřel:280 m
Kapacita zásobníku:15
M1903A4 Springfield + optika
M1903A4 Springfield + dalekohled M73B1 2.5x
Popis:
Vyvinutá v průběhu II světové války byla modifikovanou verzí M1903A3 jako ostřelovací puška s dalekohledem. Byla to přesná zbraň a svou roli sehrála li při invazi v Normandii.
Parametry:
Primární určení:jednoranná puška
Kadence:15 r/m
Efektivní dostřel:600 m
Kapacita zásobníku:
M1918 BAR (Browning Automatic Rifle)
M1918 BAR (Browning Automatic Rifle)
Popis:
M1918 BAR měla přepínání mezi poloautomatikou a automatickou kadencí palby, přehřívala se hlavěň a často se stávalo, že začalo hořet dřevěné předpažbí. Měla kovová mířidla s pevnou muškou a hledím ve tvaru štěrbiny.
Parametry:
Primární určení:automatická puška / lehký kulomet
Kadence:550 r/m
Efektivní dostřel:550 m
Kapacita zásobníku:20
M1919A6
M1919A6
Popis:
Vodou chlazené kulomety, které se používaly byly nevyhovující, protože zabíraly hodně místa. A proto přišla americká armáda na model chlazený vzduchem s hlavní obklopenou kovovým pláštěm s otvory pro chlazení. Verze M1919A6 byla mobilnější než kulomety chlazené vodou a měla skládací dvounohý stojánek.
Parametry:
Primární určení:těžký kulomet
Kadence:400-500 r/m
Efektivní dostřel:850 m
Kapacita zásobníku:250ti ranný pás
M2
M2
Popis:
Jedná se o týmově obsluhovaný, vzduchem chlazený a pásem nabíjený těžký kulomet ráže .50, který prostřelí i lehce obrněná vozidla i nízko letící letadla. Je možno jej týmově přemístit jen na krátkou vzdálenost a s minimální zásobou munice. Je vybaven trojnohým stojanem, díke kterému se z něj stává pevný palpost..
Parametry:
Primární určení:těžký kulomet
Kadence:550 r/m
Efektivní dostřel:1830 m
Kapacita zásobníku:250ti ranný pás
Rocket LauncherM1 (Bazooka)
Bazooka
Popis:
Vznikla na základě návrhů amerického plukovníka. Byla použita střela ráže 60mm, protože v té době byla zavedena výroba puškových granátů stejné ráže, s kumulativní hlavicí a jejich části byly užity pro hlavici rakety Bazooky. K obsluze byli většinou zapotřebí dva vojáci (střelec + nabíječ), šlo to samozřejmě i v jednom, avšak pomaleji.
Parametry:
Primární určení:protitanková střela
Kadence:v závislosti na počtu obsluhy
Efektivní dostřel:100 m
Kapacita zásobníku:jednotlvé hlavice
Mk-11A1 tříštivý granát
Mk-11A1
Popis:
Jako každý obranný granát má Mk-11A1 velký rozptyl, a proto je vhodné jej házet ze zákopu, hodně daleko nebo do místnosti.
Parametry:
Primární určení:obranný granát
Efektivní dostřel:individuální
M18 kouřový granát
M18
Popis:
Kouřový granát, co dodat? Pro pořádek...jedná se o granát, který nevybouchne a nerozletí se na tisíc kousků, nýbrž o granát, který udělá na bojišti kouřovou clonu, tudíž se sníží protivníkova šance Vás zasánout.
Parametry:
Primární určení:kouřový granát
Efektivní dostřel:individuální
Doba trvání:až 10 minut